1 rode chilipeper, in plakjes gesneden (optioneel: verwijder de zaadjes en het membraan voor minder pittigheid)
2 theelepels hele nigellazaadjes (optioneel, maar ZEER aanbevolen voor ongelooflijke smaak)
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel kurkuma
1/4 theelepel gemalen kardemom
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1/4 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel zout
4-5 grote mango’s (ongeveer 250-300 gram elk), geschild en in blokjes gesneden
1 kopje witte azijn
2 el suiker
Bereiding
Verhit de olie op middelhoog vuur in een middelgrote kookpan.
Fruit de gember, knoflook, ui en rode chilipepers een minuutje.
Voeg de specerijen toe en fruit nog een minuut.
Voeg de blokjes mango, suiker, zout en azijn toe en roer om te combineren.
Breng het mengsel snel aan de kook en verlaag dan het vuur naar middel-laag. Laat het rustig sudderen gedurende 1 uur.
Haal van het vuur en laat het afkoelen. Als je kleinere stukjes verkiest, gebruik dan een aardappelstamper om het mengsel tot de gewenste consistentie te prakken.