2 middelgrote komkommers of 1 grote Engelse komkommer
60 ml rijstazijn
1 theelepel suiker
1/4 theelepel zout
2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
Bereiding
Schil de komkommers zodat er afwisselend groene strepen achterblijven. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd ze vervolgens met een scherp mes of een brede dunschiller in zeer dunne plakjes. Leg de plakjes in een dubbele laag keukenpapier en knijp voorzichtig om overtollig vocht te verwijderen.
Meng de azijn, suiker en zout in een middelgrote kom en roer tot het is opgelost. Voeg de komkommers en sesamzaadjes toe; hussel goed om te combineren.
Opmerkingen
Tip: Rooster de sesamzaadjes door ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur te verwarmen, terwijl je regelmatig roert, totdat ze lichtbruin zijn en beginnen te geuren.