Bonenburgers

Ingrediënten

  • 2 blikken zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 kopje paneermeel
  • 120 gram vegan kaas
  • 2 eetlepels lijnzaad, gemalen, 4 el water
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel gerookte paprika
  • 1 eetlepel sriracha
  • olie
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Meng het lijnzaad en het water in een klein schaaltje. Zet het 15 minuten opzij om dikker te worden.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Prak in een grote kom de uitgelekte zwarte bonen met een aardappelstamper of vork tot de meeste bonen gebroken zijn, maar laat enkele bonen heel voor extra textuur.
  4. Mix oud brood in de magimixer tot een paneermeel. 
  5. Voeg het paneermeel, uienpoeder, gerookte paprika, knoflookpoeder, komijn, chilipoeder, zout, peper, sriracha en de “lijnzaad mix” toe. Roer goed tot alles goed gemengd is.
  6. Vorm 6-8 stevig ingepakte burgerschijven van het mengsel.
  7. Leg ze op een bakplaat bespoten met kookspray of olijfolie. Bak ze 15-20 minuten in de oven op 175 °C, draai ze halverwege om.